Marjatta Jaanu-Schröder: Maan tomua ja taivaan valoja - Kaikuja Raamatun Alkukertomuksista


ISBN 978-952-7351-23-9


Pehmeäkantinen, 192 sivua.
16,00€ (sisältää alv 10%) + lähetyskulut 5€"Maailma oli luotu ja elämää tulvillaan. Jumala rakasti luotujaan, kutsui ihmisen ja puhalsi häneen kuolemattoman sielun. Myös alkukantaiset ihmiset kuulivat kutsun ja vastasivat siihen omalla tavallaan, oman ymmärryksensä mukaan."

                                                                                Ritva Halme

                                                        


Kirjassa pohditaan ihmistä ja ihmisyyttä. Lähtökohtana ovat Raamatun Alkukertomukset, jotka ovat olleet suullista kansaperinnettä tuhansien vuosien takaa ja liitetty juutalaisuuden pyhiin kirjoihin, joiden kirjoittaminen alkoi yli neljä tuhatta vuotta sitten ja jatkui tuhannen vuoden ajan.

Alkukertomukset ovat luominen, syntiinlankeemus, Kain ja Aabel, vedenpaisumus ja Baabelin torni. Ne ovat myyttejä, mutta kuten aina myytissä niissäkin on todellisuuteen liittyvä ydin, jota se selittää kertomuksen muodossa. Ne ovat kertomuksia, joilla ihmiset Kaksoisvirranmaassa vastasivat muutama tuhat vuotta sitten ihmisten ikuisiin olemassaoloa koskeviin kysymyksiin: Miten maailma on syntynyt? Mistä kaikki elämä on peräisin? Mikä ja kuka on ihminen? Mistä tulee hyvä ja paha? Mitä on kuoleman jälkeen? Kuka on Jumala? Mikä on ihmisen ja Jumalan/jumalien/ jumaluuden suhde toisiinsa? Ne ovat vanhoja kertomuksia, jotka kuitenkin avaavat esiin hyvin tärkeitä näkymiä siitä, keitä me olemme.


Kirjoittaja Marjatta Jaanu-Schröder on teol.maist. ja tietokirjailija.Etusivu

Kirjailijat

Tilaukset
Yhteystiedot
Linkit