Emil Anton Vatikaani II - Johdatus historiaan,            teksteihin ja tulkintaan
   ISBN 978-952-68301-6-2
   Nidottu, 23,5 x 15,5 cm, 257 sivua.

   LOPPUUNMYYTY!
 
     

Joulukuun 8. päivänä 2015 on kulunut 50 vuotta Vatikaanin II kirkolliskokouksen päättymisestä. Paavi Franciscuksen mukaan kirkolliskokouksesta "alkoi uusi vaihe kirkon historiassa" (Laupeuden kasvot 4). Käsillä oleva kirja on ensimmäinen suomenkielinen johdatusteos 1900-luvun merkittävimmän kirkollisen tapahtuman historiaan, teksteihin ja tulkintaan.

Vatikaanin II kirkolliskokousta eli konsiilia (lat. concilium) pidetään yleisesti 1900-luvun tärkeimpänä kirkkohistoriallisena tapahtumana, jonka vaikutukset ulottuivat kauas katolisen kirkon ulkopuolellekin. Neljä vuotta (1962–1965) kestäneessä konsiilissa kirkon suhde käytännössä kaikkeen ulkopuoliseen (muut kirkot, muut uskonnot, moderni maailma) arvioitiin uudelleen, ja sen seurauksena ei-katolilaisetkin joutuivat saman tehtävän eteen.

Olen pyrkinyt kirjoittamaan kansantajuisen tietokirjan, joka sopii niin teologeille kuin ei-teologeillekin. Kirjan ote on esittelevä, eikä se siis ole argumentti minkään tietyn näkemyksen puolesta. Epäilemättä omat ja käyttämieni tutkijoiden ajatukset ja kokemukset värittävät tekstiä enemmän tai vähemmän, mutta olen silti tähdännyt objektiiviseen esittelyyn.”

 

"Emil Anton onnistuu kertomaan Vatikaanin II konsiilin tapahtumista vetävästi ja välillä myös humoristisesti. Hän avaa konsiilin asiakirjojen keskeisen asiasisällön ja kuvaa valaisevasti sitä, millaista kamppailua konsiilin teologisesta perinnöstä on nykypäiviin asti käyty." Kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola HYEtusivu

Kirjailijat

Tilaukset
Yhteystiedot
Linkit